Seminarium na temat zmian na rynku pracy w okresie transformacji cyfrowej

24.01.2023

Wczoraj, 23 stycznia 2023 r. na Wydziale Ekonomii i Finansów UwB odbyło się seminarium na temat zmian na rynku pracy w okresie transformacji cyfrowej, nowych procesów biznesowych wpisujących się w pryncypia czwartej rewolucji przemysłowej oraz ich konsekwencji w obszarze dostosowania oferty kształcenia przez uczelnie do potrzeb rynku pracy.

Seminarium odbyło się w ramach projektu „Sektorowa Rada ds. Kompetencji Nowoczesnych Usług Biznesowych”, realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój, Oś priorytetowa II. Efektywne polityki publiczne dla rynku pracy, gospodarki i edukacji, Działanie: 2.12 Zwiększenie wiedzy o potrzebach kwalifikacyjno-zawodowych

Program merytoryczny seminarium obejmował m.in. następujące zagadnienia:

  • informacje o sektorze nowoczesnych usług w Polsce i jego rozwoju;
  • megatrendy kształtujące nowe wyzwania w sektorze edukacji, jak i na rynku pracy;
  • rekomendacje dotyczące nowych programów kształcenia odpowiadających na potrzeby rynku pracy przechodzącego transformację cyfrową;
  • krótkie formy kształcenia jako uzupełnienie podstaw programowych na przykładzie kwalifikacji rynkowych;
  • wybrane przykłady najlepszych praktyk dotyczących modyfikacji kierunków kształcenia pod kątem potrzeb sektora Nowoczesnych Usług Biznesowych.

Seminarium przygotowali dr Bartosz Sobotka oraz Pani Gracja Marczak - serdecznie dziękujemy.

W seminarium wzięli udział członkowie Kierunkowych Zespołów Dydaktycznych oraz władze dziekańskie WEiF UwB.

Galeria zdjęć
©2022 Wszystkie prawa zastrzeżone.

W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.