Mixer Studencki w ramach Erasmus Week UwB

21.02.2025

Wydział Zarządzania, Wydział Ekonomii i Finansów oraz Wydział Prawa Uniwersytetu w Białymstoku serdecznie zapraszają do uczestnictwa w Mixerze Studenckim, który odbędzie się w dniu 26.02.2025 r., o godzinie 9:30 na Wydziale Prawa w sali 120 w ramach Erasmus Week UwB.

Podczas wydarzenia studenci polscy będą mieli niepowtarzalną okazję spotkać się ze studentami z wymiany Erasmus+ oraz podzielić się różnymi ciekawostkami kulturowymi, dotyczącymi Polski i Podlasia.

Serdecznie zachęcamy do uczestnictwa!

Spotkania integracyjne i informacyjne, konkurs fotograficzny, playlista Erasmus+ a nawet międzynarodowe śniadanie – m.in. takie atrakcje czekają na studentów, doktorantów i pracowników UwB podczas Erasmus+ Week, który odbędzie się w dniach 24-28 lutego br. na Uniwersytecie w Białymstoku. Do wspólnego świętowania zaprasza Dział Współpracy Międzynarodowej.

- Erasmus+ Week ma na celu nie tylko przybliżenie wiedzy na temat możliwości, jakie daje Program Erasmus+, ale także integrację polskich i zagranicznych studentów, którzy kształcą się w naszej uczelni, wzajemne poznanie kultur i zachęcenie do udziału w wymianie międzynarodowej – mówi Anna Maj kierownik Działu Współpracy Międzynarodowej UwB.

Wydarzenie rozpocznie się w poniedziałek, 24 lutego i potrwa do piątku, 28 lutego. Już można głosować na najpiękniejsze zdjęcie z wyjazdu zrealizowanego w ramach programu Erasmus+ w organizowanym przez DWM konkursie fotograficznym. Głosy oddawać można do 26 lutego pod adresem: https://forms.office.com/e/2AWHttCTEG

W ramach Erasmus+ Week Dział Współpracy Międzynarodowej chce również stworzyć playlistę programu Erasmus+. Do 28 lutego każdy zainteresowany może przesyłać swoje ulubione piosenki, które następnie znajdą się na jednej playliście, stworzonej wspólnie przez polskich i zagranicznych studentów oraz pracowników. Propozycje można przesyłać poprzez stronę: https://forms.office.com/e/szbRLYh1Wp

Szczegółowy program:

Poniedziałek (24 lutego)
Spotkanie ze studentami przyjeżdżającymi w ramach programu Erasmus+, budynek Wydziału NOE, Aula C.02 godz. 13:00.

Wtorek (25 lutego)
Spotkanie ze studentami polskimi zainteresowanymi wyjazdami w ramach programu Erasmus+ na studia, praktyki, BIP, budynek Wydziału NOE sala C.2.3, godz. 11:00.

Środa (26 lutego)
Miksery (spotkania, aktywności integracyjne dla studentów/doktorantów polskich i zagranicznych) na wydziałach:

  • Mikser 1) miejsce – Uniwersyteckie Centrum Kultury i Nauki w kampusie UwB, sala Feniks, 10.00- 12.00; w tym mikserze będzie uczestniczyło 8 Wydziałów: Biologii, Chemii, Fizyki, Matematyki, Informatyki, Stosunków Międzynarodowych, Nauk o Edukacji, Studiów Kulturowych.
  • Mikser 2) miejsce - Gmach UwB przy Placu NZS, sala 108, godz. 11.30; w tym mikserze będą uczestniczyły 4 Wydziały: Filologiczny, Historii, Socjologii, Filozofii i Kognitywistyki.
  • Mikser 3) miejsce: Wydział Prawa, sala 120, godz. 9.30; w tym mikserze wezmą udział 3 wydziały: Prawa, Ekonomii i Finansów, Zarządzania.

Czwartek (27 lutego)
Międzynarodowe śniadanie (kuchnia francuska, hiszpańska, włoska, turecka i polska - z racji tłustego czwartku nie zabraknie pączków i faworków! Miejsce: świetlica Domu Studenta, ul. Żeromskiego 1, od godziny 9:00 - 11:00.

Piątek (28 lutego)
Rozstrzygnięcie konkursu fotograficznego i uroczyste wręczenie nagród, budynek Rektoratu UwB, ul. Świerkowa 20, sala 314, godz. 9. Autorom najlepszych zdjęć nagrody wręczy dr hab. Agnieszka Piekutowska, prorektor uczelni ds. nauki i współpracy międzynarodowej.

Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa!

©2022 Wszystkie prawa zastrzeżone.

W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.